Z.V.
Hipnoza jedne ljubavi

Predstavom “Hipnoza jedne ljubavi”, Aleksandar Saša Jovanović je još jednom uspeo nemoguće – da organizuje predstavu koju su mnogi želeli, a da nisu ni znali da postoji. Komad urađen po tekstu Dušana Kovačevića videla je publika u prepunoj dvorani Saalbau u Sosenhajmu.

Ljubav, snovi, želje i zdravlje bila je tema “Hipnoze”, a na veličanstven način preneli su nam Anica Dobra, Slobodan – Boda Ninković, Dragan Petrović Pele, Nina Janković, Jovan Jovanović i Ivan Mihailović, glumci beogradskog Zvezdara teatra.

Dobar izbor Saše Jovanovića, glavnog organizatora događaja, predstavu i glumce, publika je nagradila velikim aplauzom na kraju.

– Veoma mi se dopala predstava, posebno jer lično poznajem Anicu Dobru mnogo godina. To je bio jedan od razloga zašto smo došli ovde večeras, cela familija. Tu su moj sin Željko, snaja Julija i moja ćerka Dragana. Anica je odigrala svoju ulogu jako dobro, mada, želim da pohvalim celu glumačku ekipu, a nešto malo više Dragana Petrovića – rekla nam je Mara Filipaš iz Vizbadena, a snaja Julija, koja je poreklom iz Rusije, sa Urala, dodaje:

– Veoma mi se svidela predstava. U sali je bila lepa atmosfera i humor mi se takođe dopao i tematika koja nam kaže da ljubav pobeđuje sve – kaže nam Julija na vrlo simpatičnom srpsko-ruskom jeziku.

Društvo iz tri grada Nemačke okupila je ova pozorišna predstava. Tu su Biljana Damjanović iz Hohenhajma, Petra i Sandra Ćurčić iz Hajdelberga i Nenad Babić iz Ofenbaha i u njihovo ime Biljana je rekla:

– Sve je bilo fantastično: od organizacije pa do poslednjeg poklona glumaca publici. Sve je bilo sređeno. Sala je velika, jedino je meni bila potrebna nešto više stolica jer nisam baš visoka – kaže nam u šali Biljana i nastavlja:

– Predstava ima jasne poruku, a to je ljubav. Ipak mislim da je zdravlje takođe bitno. Juče su moji roditelji proslavili 50 godina braka. Ustanovili smo da im treba zdravlje. Znači, ljubav je tu, samo da je još dovoljno zdravlja.

Premašena očekivanja

Utiske glumaca, a svi su imali svoju ličnu premijeru u Frankfurtu, prvo nam je rekla Anica Dobra ili, kako neki kažu, Anica Najbolja. Ona nije prvi put u Frankfurtu, ali prvi put nastupa u evropskoj prestonici banaka:

– Dobra predstava ne može da postoji bez dobre publike. Frankfurt je premašio naša očekivanja. Ovo nije prvi put da gostujemo s ovom predstavom, ali je prvi put da smo doživeli takve emocije od publike na ono što smo im mi ponudili. Možemo da kažemo da je za nas bilo jako uspešno iako nas u Frankfurtu nije dočekalo baš dobro vreme – kaže Anica.

– Dolazimo da igramo zbog publike i mislim da su nas ovde vrlo lepo prihvatili. Što znači da smo mi verovatno uspeli da prenesemo ono što je bila osnovna ideja ove predstave i ovog teksta Dušana Kovačevića koji je, po nama koji učestvujemo u predstavi, vrlo dobar. Mi smo zadovoljni – kaže nam glumac Slobodan Boda Ninković.

Šetnja gradom

I Dragan Petrović Pele zadovoljan je prijemom publike u Frankfurtu.

– Publika voli pozorište. Uželi se predstava i tako reaguje. Bili smo u Frankfurtu, Boda i ja smo šetali. Nismo stigli da obiđemo Geteovu kuću, malo je vremena bilo, ali smo obišli legendarnu Majnu na kojoj Frankfurt leži. Obišli smo dva kruga. Sviđa nam se i doći ćemo ponovo.

Nina Janković je prvi put u Nemačkoj.

– Nisam imala do sada priliku da dođem. Nažalost, došli smo u novembru kad je kišovito, ali mi nije smetalo što smo došli za vikend, iako nedeljom ne rade prodavnice. Ovde su divni ljudi i drago mi je što smo imali prilike da igramo pred ovoliko ljudi. Čuli smo još ranije da je velika sala i da će biti puna – kaže nam Nina Janković.

Glumački zmaj

Mladi glumac Jovan Jovanović, kako sam kaže, radi na tome da bude glumački Zmaj. I on je prvi put nastupao u Frankfurtu, a i gradom je fasciniran.

– Zaista je lep grad, moderan onako kako mi zamišljamo da treba da izgleda budućnost. Frankfurt ima staklo i beton, ali ima i stari deo koji pokazuje da ima istorijsku podlogu. Naša publika je predivna, to je ono što mogu najkraće da kažem – kaže Jovanović.
Aleksandar – Saša Jovanović ističe da nije sumnjao da će predstava da naiđe na lep prijem na kakav je naišao.

– Onaj aplauz poblike posle predstave govori sve o tome kakva je predstava i kako je publika to prihvatila i doživela. Stajaće ovacije i dug aplauz sve govore. Zadovoljan sam glumcima i publikom koja je zaslužila samo najbolje – kaže nam Aleksandar Jovanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here