A:kultura
Multimedijalna promocija: Peđa Ristić se predstavio na zanimljiv način

Bečko kulturno društvo A:kultura nastavilo je aktivnosti u ovoj godini, organizovanjem književne večeri Peđe Ristića.

– Uloga društava, između ostalog je da inicira i organizuje događanja, svako u svom domenu. Naše društvo raduju i inicijative za saradnju institucija, društava, vrhunskih umetnika ali i pojedinih stvaralaca koji u svojim aktivnostima traže “mesto pod suncem”, platforme i mogućnosti kvalitetne saradnje, želeći da se nađu u društvu koje sa sjajnim saradnicima i vrhunskim umetnicima neguje kulturne i umetničke vrednosti duboko verujući u svoje stvaralaštvo. Jedan od njih je i Peđa Ristić, autor šest knjiga koje su naišle na pozitivne kritike – istakao je predsednik A:kulture Milorad Samardžija.

Autor koji je inicirao saradnju bio je vidno zadovoljan tokom, uslovima, odjekom i kvalitetom saradnje.

Emotivno: Dragana Baltić je pročitala nekoliko pesama

Dobro osmišljena multimedijalna promocija protekla je u srdačnoj atmosferi, a pisac Ristić je zamolio Samardžiju da ljubavnim pesmama uz gitaru muzički uokviri događaj.

A:kultura je pozvala prof. srpskog jezika i književnosti u Beču Draganu Baltić, da pročita nekoliko ljubavnih pesama.

Milorad Samardžija je dao muzički pečat događaju

Ona je veoma emotivno i u duhu teme približila publici pesnička ostvarenja što je bilo veoma toplo pozdravljeno.

Ova interesantna multimedijalna promocija naišla je na opšte simpatije, pobrala puno komplimenata i pitanja “kada će A:kultura organizovati sledeću manifestaciju”.

Autor je rado potpisivao svoja dela

Svi zadovoljni

Na kraju programa je autor, po običaju, potpisivao knjige mnogoborojnim poštovaocima lepe pisane reči koji su kupovali knjige, uživali uz odabrana vina u razgovorima, vidno zadovoljni programom.

Popust za predstavu

Udruženje A:kultura iz Beča ovu godinu posvećuje – ženi, a u čast svih majki, suprugi, sestara, ćerki… svih dama koje se hrabro bore sa izazovima koje život nosi, pa, posle predstave “Da bar nisam žensko”, 26. maja dovodi predstavu “Lutka sa kreveta”, koprodukcijski projekat Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Kulturnog centra Pančevo, Beo arta i Saveza dramskih umetnika Vojvodine.

Prodaja karata je već počela, a prvih 50 kupaca će moći da ih dobiju po sniženoj ceni, poručuju iz A:kulture.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here