Mis Srbije gost “Vesti”: Lepotom ću osvojiti svet

2

Na najprestižnijem svetskom izboru “Miss Earth”, koje će održati na Filipinima Srbiju će predstavljati 25-godišnja Ljubica Rajković, rodom iz Sente.

Ljubica je aktuela “Mis Balkana” i “Mis Srbije”, a titulom “Top model Evrope” okitila se ove godine na takmičenju koje je održano u Sutomoru 21. jula.

U periodu od 26. septembra do 26. oktobra, Ljubica će boraviti na Filipinima, a takmičenje je vrlo zahtevno. Lepotice iz 146 zemalja će se takmičiti u raznim disciplinama. Biraće se najlepša nacionalna nošnja, devojke će se demonstrirati svoje talente, tu su i standardni fešn šou, izbor za najlapše lice.

– Devojka koja je lane predstavljala našu zemlju osvojila je zlatnu medalju za najlepšu nacionalnu nošnju, a ja ću ove godine obući šumadijsku – priča Ljubica za “Vesti”.

Ona kaže da jedva čeka da obuče autentičnu nošnju i obuje opanke i pokaže svetu srpsku lepotu.

Takođe svaka devojka treba da ponese iz svoje zemlje neki suvenir, a to može biti i knjiga koju će prodavati na aukciji u humanitarne svrhe. Što se tiče talenta, tu je odabrala ples.

– Mnogo volim ples, a ujedno sam i instruktorka zumbe. Mnogo volim latino muziku, tako da ću najverovatnije da plešem – kaže lepa Ljubica i priznaje da još ne može da veruje šta joj se  dešava.

– Još kao devojčica kada sam isprobavala mamine štikle i krišom uzimala šminku maštala sam da se i sama nađem na postolju sa lentom. To mi se i ostvarilo, ali najvažnije mi je da budem lepa iznutra. Naravno prijaju mi komplimenti, ali mi još više godi kada mi kažu da sam prirodna i spontana. Zapravo, ostala sam dete u duši, koje sledi svoje snove – iskrena je Ljubica.

Kaže da se ne razlikuje od drugih devojaka, samo je eto imala sreću da bude izabrana da na velikom takmičenju predstavlja svoju zemlju. Na jučerašnjem prijemu kod gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kazala je da će se truditi da otadžbinu predstavi u što boljem svetlu.

– Konkurencija na Filipinima će biti izuzetno jaka, ali trudiću se da što bolje predstavim Srbiju. Ovo takmičenje koje prenosi američka TV “Fox” putem direktnog televizijskog prenosa prati 2,5 milijardi ljudi, – kazuje Ljubica i dodaje da će sve devojke koje se budu takmičile sa njom pozvati da posete Srbiju.

Spoj pameti i lepote

Na ovom takmičenju ne bira se samo devojka koja ima najlepši spoljašni izgled, nego je na delu spoj inteligencije i lepog izgleda. Gleda se koliko je devojka komunikativna, sposobna da se snađe, a moramo biti spremne da odgovorimo na razna pitanja žirija. Definitivo ne može da pobedi devojka koja je “samo lepa”, nego lepotica mora da bude i pametna i elokventna i ekološki osvećena. Ipak je to izbor za mis planete – zaključuje Ljubica.

Odličan student i poliglota

Pored toga što je odličan student književnosti u Novom Sadu, a indeks pun desetki, Ljubica govori i tri jezika.

– Pored učenja uvek sam nalazila vreme i za časove glume, džez balet, pevala sam u crkvenom horu, a pišem i poezuju. Ljubav je moj pokretač, ona me inspiriše i podstiče da budem što bolja – kazuje lepotica.

Eko video

Ljubica će u eko videu koji će poneti na Filipine govoriti o svim prirodnim lepotama Srbije. Sve će biti prikazano na video bimu na takmičenju, a ceo svet će imati priliku da vidi srpske reke i planine.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here