Ljut na brata (Velju Ilića) zbog poreskog duga?

0

TV Fonet
Srpska posla…
 

– Ogorčen sam na Velju jer ovo što se sada dešava u Srbiji nije ono kako smo zamišljali Srbiju 1990. godine kada smo ja i Vuk Drašković krenuli u smenu tadašnje vlasti. Ja sam jedan od osnivača SPO-a, i to ne u Čačku, nego u Beogradu. Ja sam stvorio Velju Ilića koji nekad nije znao da sastavi ni tri rečenice, a ni danas nije bolji, ali se zato enormno obogatio – kaže Ilić za "Vesti".

Ministar Ilić je nekoliko puta do sada tvrdio da je u politiku ušao kao bogat čovek, a da je bogatstvo nasledio od svog oca što, po rečima Strahinje, nije tačno zbog čega bi nadležni organi morali da utvrde kako se ministar stvarno obogatio.

– Naši očevi su rođena braća i dobro znam šta smo naledili od dedovine. Velimir, još dvojica braće i ja nasledili smo po dva hektara zemlje. Njegov otac, a moj stric je radio kao zanatlija u Fabrici reznog alata. Velja je uspeo da napravi dve kuće, kupi desetak stanova u Čačku, apartman na Zlatiboru, da izgradi dom za stara lica koji se vodi na ime njegove ćerke. Na to njegovo ogromno bogatstvo do sada sam mnogo puta ukazivao, ali niko se nije usudio da uđe u isptivanje porekla tolike imovine – ističe Strahinja Ilić.

On je, inače, nedavno dobio rešenje po kojem državi na ime poreza duguje devet miliona dinara što je i mogući razlog zbog čega je javno zatražio ispitivanje imovine svog brata od strica.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here