Kosovo online
Milan Radojević je glasao na svom biračkom mestu

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je rekao da su svi birački centri na celoj teritoriji Kosova otvoreni na vreme u 7 časova.

Podsetio je da se glasanje u odvija u svih 38 kosovskih opština, u kojima ima 883 biračkih centara, dok je broj biračkih mesta 4.477.

Eljezi, između ostalog, poziva sve građane da ostvare svoje pravo glasa.

– Prema konačnoj listi koju je overila Centralna izborna komisija, broj građana sa pravom glasa je: 1.885.448. Centralna izborna komisija poziva sve građane sa pravom glasa da ostvare svoje pravo po ustavu i izlazak. Tokom današnjeg dana, u cilju redovnog informisanja o izlaznosti i napretku izbornog procesa, CIK će održati konferenciju u 11:30; 15:30 i 19:30, dok ćemo vas za petu konferenciju, povodom objavljivanja preliminarnih rezultata, blagovremeno obavestiti – rekao je Eljezi.

Oko osam časova, u Tehničkoj školi, na biračkom mestu broj 2 u Severnoj Mitrovici glasali su i funkcioneri Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Aleksandar Spirić.

Oni su do birališta stigli zajedno s kandidatom za gradonačelnika Milanom Radojevićem i velikim brojem građana.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je građane koji još uvek nisu glasali da u toku dana prošetaju do biračkih centara i daju svoj glas onima za koje veruju da će ih najbolje predstavljati.

Na pitanje šta očekuje od današnjih izbora, Rakić je rekao da je u toku predizborna tišina i da ne želi da svojom izjavom to naruši, ali je dodao da očekuje pobedu.

Nešto pre osam časova, u Tehničkoj školi, na biračkom mestu broj 2 u Severnoj Mitrovici glasao je i kandidat za gradonačelnika Milan Radojević.

Oni koji su glasali kažu da im je cilj da svojim glasom doprinesu da se u institucijama budu kredibilni predstavnici koji će se boriti za prava i interese srpskog naroda na Kosovu.

Kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice Milan Radojević rekao je da očekuje da Srbi i kroz ove izbore odbrane pravo na slobodu, pravo na svoje pismo, na slobodu govora i kretanja.

Radojević je izrazio očekivanje da će izborni proces proteći u najboljem mogućem redu i da će građani pokazati odgovornost.

Interno raseljena lica krenula su jutros u velikom broju iz različitih mesta u Srbiji na glasanje na lokalnim izborima na Kosovu.

U Beogradu sa parkinga kod “Sava Centra” autobusi su krenuli u 7 časova, kao i iz Kragujevca.

Iz Niša, sa platoa kod Tempa polazak je bio u 8 sati.

Pored ovih polazaka autobusom, veliki broj građana se prijavio za odlazak na glasanje na lokalnim izborima sopstvenim prevozom, iz predostrožnosti zbog kovida.

Svi oni su se prijavili da glasaju u sredinama koje su morali da napuste. Ima prijavljenih za glasanje u gotovo svim opštinama, od severa Kosmeta do Kosovskog Pomoravlja i centralnog Kosova i Metohije.

Autobusi sa interno raseljenima put KiM su se uputili i iz Jagodine, Keuševca, Kraljeva, Smedereva.

Put se organizuje uz poštovanje epidemioloških mera, a svi koji putuju poseduju ili dokaz o vakcinaciji ili PCR test.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime