youtube.com/ Jutarnji Program TV HAPPY
Zlatibor Lončar

Ispitaćemo sve do kraja i sačekati rezultate o ovoj najvećoj tragediji koja je mogla da se desi jednoj porodici, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar povodom smrti dvogodišnje devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru.

Kako je objasno, hitna pomoć je krenula iz Surdulice koja je izuzetno udaljena, pa su se našli na pola puta i pokušali sve mere reanimacije ali nije uspelo.

– Ako ste rukovodilac zdravstvene ustanove, na lokalu, a znate da je više ljudi na Vlasini, što se niste organizovali, pa ne mogu ja da vas organizujem – rekao je Lončar gostujući na TV Pink, navodeći da nije krenuo sanitet iz Crne trave koja je bliže nego iz Surdulice koja je dosta udaljena.

Ministar je povodom smrti deteta izjavio saučešće i apelova da se ova tragedija ne zloupotrebljava da bi se skupljali poeni „jer se to vraća kao bumerang“.

Kako je naglasio, od 1. januara Domovi zdravlja koji su sada u nadležnosti opština i gradova ponovo će biti u nadležnosti države „pa neće biti ratova na lokalu“ oko njih.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime