Tanjug
Zlatibor Lončar

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar istakao je da tvrdnja poslanika SDP-a u Parlamentu BiH Nermina Nikšića, da je vlada Federacije BiH platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina, “ide njemu na čast” i zaslužuje samo prezir i osudu.

– Ta bezumna laž i neskrivena mržnja prema Srbiji, njenim građanima i rukovodstvu Srbije, koju je neki Nermin Nikšić izneo danas, ide njemu na čast i svima sličnim koji na ovako besraman način koriste priliku da se medijski promovišu – poručio je Lončar u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Istakao je da “svako ko želi da jedan par ekselans humanitarni gest predstavi na lažan način, zaslužuje samo prezir i osudu”.

– Siguran sam da taj Nermin i njemu slični polaze od sebe i sopstvene pretpostavke da u svakom gestu treba pronaći svoj interes – smatra Lončar.

Siguran je da građani BiH znaju istinu i prepoznaju ko im je prijatelj, a ko se ponaša kao ratni profiter.

Nikšić je na današnjoj sednici Predstavničkog doma PSBiH rekao da, prema informacijama koje je dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, FBiH je platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina.

Vlada Federacije BiH demantovala je tvrdnje poslanika SDP-a u Parlamentu BiH Nermina Nikšića u kojem tvrdio da je federalna vlada platila Srbiji za isporuku ruskih vakcina, a kada to Srbija nije mogla da realizuje pristali su da kao kompenzaciju vakcinišu građane BiH.

Navode NIkšića na samoj sednici je negirao i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here