EPA-EFE/ALESSANDRO GUERRA
Rat u Ukrajini

U najnovijem obaveštajnom podatku, britansko ministarstvo odbrana tvrdi da je, u prva tri meseca rata u Ukrajini, Rusija najverovatnija pretrpela ljudske gubitke viđene tokom rata Sovjetskog saveza u Avganistanu od 1979. do 1989. godine.

BBC navodi da, prema britanskom ministru, veliki broj mrtvih, koji je viđen u ofanzivi na Donbas, može se objasniti kombinacijom slabe taktike, ograničenog pokrivanja iz vazduha, nedostatka fleksibilnosti i “komandnog pristupa koji pojačava neuspeh”.

Ministarstvo odbrane Britanije predviđa da će broj žrtava, kako bude nastavio da raste, postati dostupniji ruskoj javnosti i “javno nezadovoljstvo ratom i spremnost da se digne glas može da poraste”.

BBC navodi da je Sovjetski savez izgubio najmanje 15.000 vojnika u avganistanskom konfliktu, pokušavajući da podupre komunističku vlast.

Dodaje se da je taj rat viđen i kao faktor urušavanja Sovjetskog saveza.

5 COMMENTS

  1. Ovi iz BBC sve znaju jesu li oni brojali zrtve ili Lazne iformacije Zelenskog.Kao drugo BBC je jedna masinerija kriminalaca i zlocinaca koji rade po narecenju Amera i GB.

  2. “kao u Avganistanu” Истина, можда? Али је Русија за три месеца ослободила, освојила и присвојила територију велику као цела Енглеска.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here