EPA/Etienne Laurent
Kuper Kap iz Los Anđeles Remsa hvata odlučujući tačdaun u poslednjim minutima Superboula

U 56. Superboulu u dramatičnoj završnici Los Anđeles Remsi savladali su Sinsinati Bengalse 23:20 i tako došli do drugog Lombardijevog trofeja.

Bolje su krenuli Remsi. Posebno efektan bio je napad pasom. Prosto je Met Steford izrešetao sekonderi Sinsinatija, a Odel Bekam i Kuper Kap su osvajali jarde. Na kraju krajeva, obojica su uhvatili po tačdaun za vođstvo Remsa 13:3.

Ipak, Bengalsi su imali spreman odgovor. I to potpuno neočekivan za Remse. Loptu je primio raning bek Džo Mikson i umesto da trči, bacio je pas u end zonu Tiju Higinsu za tačdaun. Ekipa iz Ohaja je smanjila na 13:10.

U narednom napadu povredio se Odel Bekam i to se značajno osetilo u napadu Remsa. Potpuno je stao, a Steford je bacio i intersepšn u finišu prvog poluvremena. Ipak, ekipa iz Los Anđelesa otišla je na odmor sa tri poena prednosti, ali bilo je jasno da je utakmica potpuno otvorena.

To se videlo već posle 12 sekundi treće četvrtine. Sjajan pas Džoa Buroa od 75 jardi ka Higinsu, koji dobija duela sa Džejlenom Remzijem i postiže tačdaun za preokret 17:13. Potom Steford ponovo baca intersepšn, koji Bengalsi samo delimično koriste i pogađaju fild gol za 20:13. Do kraja četvrtine Remsi konačno uspevaju da dođu do poena, prvih još od početka druge četvrtine (dok je Odel Bekam još bio zdrav), ali samo do fild gola koji je pogodio Met Gej.

Čitavu četvrtu četvrtinu napadi nisu dolazili do prilika za poene. Ali šest minuta pre kraja Remsi uzimaju loptu, vode drajv koji je 1:25 do kraja krunisan tačdaunom Kupera Kapa za novi preokret i vođstvo ekipe iz Los Anđelesa – 23:20.

Krenuli su Bengalsi u poslednji napad. Došli su do četvrtog pokušaja za jard, ali Džoa Buroa zaustavlja Eron Donald i Remsi osvajaju superboul!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here