EPA/Nina Prommer

Nekadašnji filmski junak i miljenik žena Mel Gibson poslednjih decenija je u središte javnosti došao zbog svojih brojnih skandala. A činilo se kako mu sve ide od ruke.

Američki glumac, koji danas slavi 66. rođendan, prvu značajniju ulogu ostvario je 1979. godina filmom “Pobesneli Maks”, a nakon toga ostvario je brojne uloge od kojih mu je najznačajnija ona u “Smrtonosnom oružju”.

Vrhunac karijere doživeo je 1995. godine filmom “Hrabro srce”, za koji je dobio dva Oskara, za režiju i za najbolji film, a sam je otelotvorio glavnog junaka filma Vilijama Valasa.

U vreme kada je snimao film “Pasija” 2004. godine, o poslednjim satima života Isusa Hrista, Jevreji su ga optužili za antisemitizam. Gibson je porekao te optužbe, ali nije dugo trebalo da se pokaže kako su ipak bili u pravu.

Već je bilo poznato da ima tešku narav. Sam je u ranijim intervjuima priznao kako je tokom karijere imao problema s alkoholom, a 2006. godine uhapšen je zbog vožnje u pijanom stanju.

“Prokleti Jevreji… Jevreji su odgovorni za sve ratove u svetu. Jesi li ti Jevrejin?”, rekao je policajcu koji ga je zaustavio. Govorio mu je i kako mu je život gotov jer će ga ostaviti supruga.

Naime, Gibson je od 1980. godine bio u braku s Robin Mur. Važili su za skladan par, sa jednom ćerkom i šestoricom sinova. Ubrzo nakon izbijanja skandala Robin ga je ostavila, a njihov razvod finalizovan je 2011. godine. Pošto nisu imali predbračni ugovor, Robin je dobila polovinu bračne imovine.

Nakon razvoda Gibson je započeo vezu s ruskom pijanistkinjom Oksanom Grigorijevom. Par je dobio ćerku, ali su se ubrzo razišli nakon što su u javnost dospeli snimci na kojoj Gibson na nju viče. Oksanu je na snimku nazvao raznim pogrdnim imenima poput “ku***” te joj prigovarao zbog načina odevanja.

“Sramotiš me. Izgledaš kao svinja koja je u teranju i ako te siluje hrpa *****, sama si kriva”, čuje se na snimku. Oksana ga je optužila za nasilje u porodici, ali je nakon završetka suđenja dobio potvrdu da može da viđa ćerku a Oksani je morao da plati 750.000 dolara.

Takođe, tokom mise u crkvi u Kaliforniji vikao je na sveštenike i biskupa. Optužio ih je da ga ogovaraju. Jednom prilikom napao je i novinarku koja se kao lažna obožavateljka uvukla u VIP ložu te pokušala da ga snimi s Oksanom.

Od 2014. godine u vezi je s Rozalind Ros, koja je rodila Gibsonovo deveto dete. Upoznali su se kada je ona počela da radi za njegovu produkcijsku kuću Ajkon (Icon).

Pre dve godine i glumica Vinona Rajder je u jednom intervjuu rekla da ju je 1995. godine Gibson pitao da li je izbegla “rernu” za razliku od drugih Jevreja te da je njenog prijatelja homoseksualca pitao da li će od njegovog prisustva dobiti sidu. Gibsonov advokatski tim porekao je te optužbe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here