Youtube/SRPSKA RTV
Prvi na udaru: Miloš Ković

Obaveštajna i paraobaveštajna tela u BiH, na čelu sa direktorom bez diplome, čiji skandali svako malo potresaju javnost u BiH, po nalogu muslimanskih političara, započela su brutalni progon Srba, ocenio je general Rodoljub Anđić povodom zabrane ulaska u BiH Milošu Koviću, univerzitetskom profesoru.

– Direktor muslimanske paraobaveštajne službe Osman Mehmedagić Osmica, nekad omiljeni član garde Alije Izetbegovića, koji je prema izjavama haških svedoka ubijao Srbe iz čiste zabave, po instrukcijama Izetbegovića mlađeg, nastavio je u miru da sprovodi akciju istrebljenja Srba iz državne zajednice BiH, a sve uz podršku međunarodne zajednice, koja je Inckovim zakonom dala zeleno svetlo za nastavak obračuna sa Srbima – izjavio je za “Vesti” Anđić.

Prvi na listi nepoželjnih Srba se, naglašava, našao profesor na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Miloš Ković, kome je na prelazu Vardište zabranjen ulazak u BiH i onemogućeno da održi zakazana predavanja u Republici Srpskoj.

Sada se, prema njegovim rečima, postavlja pitanje koliko još ima takvih na listi i ko je sledeći.

– Na Srbe se ponovo puca, iz svih oružja. U prvoj fazi progona su intelektualci, profesori, a cilj je da se zabrani izučavanje nauke i istorijskih činjenica, da se Srbima utera strah duboko u kosti, da im se poruči – nepoželjni ste ovde, ili ćete prihvatiti šta mi kažemo ili vas neće biti – ocenjuje Anđić i dodaje “dobro došli u zemlju gde slobodno ulaze borci sa stranih ratišta i bez problema dobiju pasoše, pa čak i državljanstva, a proteruju se univerzitetski profesori”.