LŠ: “Poslednji voz” za osminu finala

0

Verovatno najzanimljivije za srpske ljubitelje fudbala trebalo bi biti u Grupi B, gde Mančester Junajted koji već obezbedio plasman u osminu finala LŠ sa deset osvojenih bodova iz pet kola, gostuje Volfsburgu, dok trećeplasirani CSKA putuje u Istanbul, ekipi Bešiktaša.

 

Moskovljanima koje će predvoditi Miloš Krasić neophodan je bolji učinak od nemačkog šampiona, koji će odmeriti snage sa većinom rezervnih igrača Mančester Junajteda, jer je desetak standardnih fudbalera van stroja.

 

Trener "đavola" Aleks Ferguson neće moći da računa na Nemaju Vidića koji je zbog iznenadnog gripa propustio i meč Premijer lige protiv Vest Hema, kao ni na Runija, Berbatova, Gigsa, Makedu…

Majkl Kerik će ponovo zauzeti mesto u poslednjoj liniji, jer je Feruson bio vrlo  zadovoljan njegovom igrom u odbrani na meču protiv "čekićara" u subotu.

 

U Grupi A obezbeđeno prvo mesto ima Bordo koji će gostovati Makabiju u Haifi, dok se derbi večeri očekuje u Torinu, gde Juventus ne sme da izgubi od minhenskog Bajerna, ako želi da se plasira u drugu fazu LŠ. "Stara dama" u ovaj meč ulazi puna samopouzdanja, jer je u subotu trijumfovala nad šampionom Italije Interom sa 2:1. S druge strane Bajern je već bio otpisan, a novu mogućnost da se nadoknade lošije igre u nacionalnom šampionatu, izabranici Luja van Gala pokušaće da maksimalno iskoriste u Italiji.

 

U Grupi C, madridski Real sa liderske pozicije putuje u Marsej, gde će na "Velodromu" odmeriti snage sa Olimpikom. Samo čudo bi moglo isterati "kraljevski klub" iz dalje trke, jer iako nastupa bez povređenog Kake, potrebno je da izgubi sa tri gola razlike, ali domaćin će svakako pokušati da dođe do pobede, jer u slučaju da Milan ne trijumfuje na gostovanju Cirihu, francuski tim će u osminu finala.

 

Čelsi i Porto su posle pet kola takmičenja po grupama već obezbedili plasman među 16 najboljih ekipa, pa će u Grupi D zanimljiva biti samo borba za treću poziciju i plasman u Ligu Evrope. Atletiko je u boljoj poziciji, jer će sa tri osvojena boda na "Visente Kalderonu" dočekati Porto, dok će APOEL sa dva peona gostovati na Čelsiju na "Stamford Bridžu".

 

Grupa A
Juventus – Bajern Minhen 20,45
Makabi Haifa – Bordo 20,45

Tabela: Bordo 13 bodova, Juventus 8, Bajern Minhen 7, Makabi Haifa 0.


Grupa B

Bešiktaš – CSKA Moskva 20,45
Volfzburg – Mančester Junajted 20,45
Tabela:
Mančester Junajted 10 bodova, Volfzburg 7, CSKA Moskva 7, Bešiktaš 4.


Grupa C

Cirih – Milan 20,45
Olimpik Marsej – Real Madrid 20,45
Tabela:
Real Madrid 10 bodova, Milan 8, Olimpik Marsej 7, Cirih 3.


Grupa D

Čelsi – APOEL 20,45
Atletiko Madrid – Porto 20,45

Tabela: Čelsi 13 bodova, Porto 9, Atletiko Madrid 3, APOEL 2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here