LŠ: Preokret Bajerna, pobeda Liona

0

Fudbaleri Bajerna pobedili su večeras na "Alinac areni" u Minhenu ekipu Mančester junajteda rezultatom 2:1 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

 

Gosti su poveli golom Runija u drugom minutu, a izjednačio je Riberi u 77. Pobedu Bavarcima doneo je Ivica Olić u 90. minutu.

 

Gosti iz Mančestera poveli su već u drugom minutu pogotkom Vejna Runija. Posle centaršuta s desne strane jedan fudbaler Bajerna je glavom promenio smer lopte, koja je došla do Runija kome nije bilo teško da je smesti u mrežu golmana Buta.

 

Junajted je već u 15. minutu imao šansu da poveća vođstvo, ali je Nani bio

neprecizan. Bajern je u 27. minutu propustio da izjednači, ali je Olić zakasnio da sa pola metra smesti loptu u mrežu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata, iako su oba tima propustila po jednu šansu za postizanje gola.

 

Bajern je već na početku drugog poluvremena propustio veliku šansu da izjednači, ali je udarac Olića odbranio Van der Sar. Domaći su nastavili sa napadima, a onda je izjednačenje Bavarcima doneo Frank Riberi u 77. minutu.

Francuz je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, a lopta se odbila od živog zida Junajteda i savladala Van der Sara. Bajern je nastavio sa napadima, a domaćin je agresivnijom igrom došao do pobede golom Hrvata Ivice Olića u poslednjim trenucima meča. On je sjajno prihvatio loptu koju mu je uputio Mario Gomez, a onda ušao u kazneni prostor i sa 10 metara matirao Holanđanina na golu Junajteda.

 

 

Fudbaleri Liona pobedili su na svom terenu ekipu Bordoa rezultatom 3:1. Golove za Lion postigli su Lopez u 10. i 77. minutu iz penala, dok se jednom u listu strelaca upisao Bastos u 32. Jedini gol za goste dao je Čamah u 14. minutu.

 

Oba tima ušla su agresivno u meč, ali je Lion prvi došao u vođstvo u 10. minutu pogotkom Lopeza. On je pogodio mrežu Bordoa sa oko 10 metara. Bordo je izjednačio samo četiri minuta kasnije pogotkom Čamaka, koji je iskoristio sjajnu asistenciju Gurkufa i izjednačio na 1:1.

 

Lion je poveo 2:1 u 32. minutu pogotkom Bastosa, koji je iskoristio odličan centaršut Pjanića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova.

 

Lion se bolje snašao u drugom poluvremenu i poveo je sa 3:1 u 77. minutu. Igrač Bordoa Čalma igrao je rukom u svom šesnastercu, a Brih je pokazao na belu tačku. Precizan sa 11 metara bio je Lopez. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako je Lion imao još jednu šansu da potpuno dotuče protivnika.

 

 

Rezultati:

Olimpik Lion – Bordo 3:1 (2:1)
Lisandro Lopez 10′, 77′(pen), Bastos 32′, – Šamah 14′

 

Bajern – Mančester Junajted 2:1 (0:1)
Riberi 77′, Olić 90’+2 – Runi 2′

 

Sreda, 31. mart:
Arsenal – Barselona 20,45
Inter – CSKA Moskva 20,45

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here