Tanjug/AP
Greg Popovič

Greg Popovič, selektor američke košarkaške reprezentacije, govorio je o društvenopolitičkim temama, nametnutim novinarskim pitanjima.

Američki tim je uspeo da se oporavi od šokantnog poraza od Francuske na startu turnira i da upiše pobedu nad Iranom rezultatom 120:66, a nešto kasnije da deklasira i Češku sa 119:84.

Posle prvog meča Popovič, jedan od najboljih košarkaških stručnjaka svih vremena, čovek srpskog porekla, našao se na udaru zbog svoje trenerske filozofije, ali je trijumf tu temu bacio u zaborav.

Američkim medijima je u oko upala činjenica da su američki košarkaši sasvim normalno razgovarali sa iranskim rivalima, dok je Popovič ostao u dužoj konverzaciji sa kolegom Mehranom Šahintabom.

To je „problem“ zbog činjenice da su Amerika i Iran godinama u lošim diplomatskim odnosima.

– Ljudi iz različitih država se bolje slažu od političara iz tih zemalja. Olimpijske igre su prilika da se zanemare sve gluposti koje dolaze od različitih vlasti. Samo možemo da poželimo da se to prenese u stvaran život – naveo je Popovič.

On je naveo da nije državni sekretar i da ne treba da se bavi političkim temama, ali je ipak dao svoje mišljenje.

– Političari guraju svoje interese, ideologije i lične agende. Za mene nije iznenađenje da treneri međusobno razgovaraju i da uživaju u susretima, kao i da igrači pokazuju pravi sportski duh – istakao je Popovič.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here