Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković će dodatno ‘popraviti’ svoj rekord po broju sedmica na prvom mestu ATP liste, a ove sezone mogao bi da osvoji još dva gren slema, smatra španski stručnjak Aleks Koreča,

Srbin je u ponedeljak, 8. marta, ostvario jedan od svoja dva najvažnija cilja – sa 311 sedmicom na vrhu ATP liste postao je apsolutni rekorder po tom kriterijumu.

Sada mu preostaje da se bori za rekord po broju gren slem titula. Novak ima 18 najvažnijih pehara, a Rodžer Federer i Rafael Nadal po 20.

– Moram da kažem da je potpuno ludo to što je Novak uradio. To što je proveo toliko sedmica na prvoj poziciji pokazuje da je bio konstantno dobar tokom godina. Dobra stvar je što će sigurno dodatno povećati taj broj. Takođe, uveren sam da ove godine može da osvoji još jednu ili dve grend slem titule, jer igra veoma dobro – rekao je Koreča.

Španac je objasnio zbog čega je Đoković toliko dominantan.

– Želim da napomenem da je, po mom mišljenju, protiv njega najteže igrati, jer nema slabosti. Toliko je teško jer dobro servira, dobro riternira, bekhend mu je neverovatan, forhend odličan. Jako dobro se kreće, dobro se brani, napada, ima dosta opcija. Najbolji je u momentu kada svi imaju sličan stil igre. Ubedljivo najbolji. Zbog toga i dominira. Njegovim rivalima je teško da mu naškode taktički.

Đoković bi, posle osvajanja titule na Australijan openu, na teren trebalo da se vrati na mastersu u Majamiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here