pixabay.com

Nemačka avio kompanija “Lufthanza” najavila je kosovskim vlastima da će uskoro otvoriti avio liniju Priština-Beograd, prenosi Ljajmi.

Predlog je podnet na ceremoniji u Ambasadi SAD u Berlinu, u prisustvu ambasadora Ričarda Grenela.

Generalni direktor Kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva Eset Beriša izjavio je da je pismo koje su podneli Kosovskoj upravi civilnog vazduhoplovstva, korak napred u angažovanju kosovskih institucija ka potpunoj normalizaciji vazdušnog prostora na Kosovu.

“Ovo  je prvi korak i kontakt između dve vlasti civilnog vazduhoplovstva, između Kosova i Srbije, kao ravnopravnih partnera. To je prvi korak ka punoj normalizaciji kosovskog vazdušnog prostora i otvaranju vazdušnih koridora. Od otvaranja novih linija najviše koristi će imati  građani Kosova koji koriste usluge aerodroma Priština “, dodao je Beriša.

Beriša je izrazio zahvalnost ambasadoru Grenelu, američkoj administraciji, NATO-u i KFOR-u na podršci u naporima Kosova na potpunoj normalizaciji vazdušnog prostora i vazdušnog saobraćaja na Kosovu.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najavio je danas da bi, pored 12 redovnih autobuskih linija dnevno Beograd i Prištinu uskoro mogla da povezuje i avionska linija, prvi put posle 20 godina.

1 COMMENT

  1. Ne znam da li je gore sto su taj aerodrom posle sramnog ruskog povlačenja okupirale NATO trupe ili sto ga vise ni naša drzava ne ubraja u srpske. Koliko se secam, poslednjih nedelja, nakon otvaranja aerodroma Ladjevci kod Kraljeva za civilni saobracaj, svi su se hvalili da Srbija konacno ima tri aerodroma. Pa valjda sada imamo četiri? A onaj u Pristini?! Čiji je on…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here