EPA-EFE/Claudio Bresciani

Srbija slavi trijumf na prvom ovosezonskom gostovanju u Ligi nacija, protiv selekcije Švedske u Solni, golom Luke Jovića – 1:0.

Srbija je vezala i drugu pobedu u Grupi 4 “B” divizije Lige nacija. Orlovi su u Solni, uz vrlo dobru podršku srpskih iseljenika, slavili protiv Švedske na “Frends areni”, golom Luke Jovića u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena – 1:0.

Vratilo se Srbiji sve ono što ih nije htelo u startnom duelu protiv Norveške, kad su pomalo nesrećno poraženi na stadionu “Rajko Mitić”. Daleko od toga da trijumf selekcije Dragana Stojkovića Piksija u Švedskoj nije zaslužena, ali su i domaći imali prilike, koje srećom nisu koristili.

A meč je, ispostavilo se, bio rešen u nadoknadi prvog poluvremena. Najpre je Klaeson na startu nadoknade promašio zicer, a u poslednjim trenucima ovog dela igre, posle kornera Srbija je povela. Tadić je odlično ubacio loptu iz ugla, Pavlović je glavom loptu prosledio do Jovića, koji je sa pet metara zakucao u mrežu rivala.

Govorio je selektor Stojković dosta o Joviću u prethodnom periodu, odgovarao čak i na pitanja zašto ga uopšte poziva kad ne igra u ekipi prvaka Evrope, Real Madrida. Piksi je upravo posle duela protiv Slovenije u Beogradu pohvalio centarfora Orlova, uz napomenu da je svaki gol bitan za samopouzdanje.

I koliko je Jović dobio na samopuzdanju videli smo u Solni. Imao je “nezahvalnu” ulogu, da odmeni suspendovanog Aleksandra Mitrovića, najboljeg strelca Srbije, koji je pauzirao zbog žutih kartona. I to u formaciji 3-4-2-1, posle dužeg vremena Stojković je igrao sa samo jednim špicem. Upravo sa Jovićem.

Na kraju, Srbija je ostala u trci za prvo mesto u svojoj grupi “B” divizije. Na ruku im je išao i rezultat meča iz Osla, gde je Norveška odigrala samo 0:0 protiv Slovenije. Norvežani su i dalje na čelu tabele, sada samo sa bodom više od Orlova, tačno na polovini takmičenja Lige nacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here