Tamnoputi belgijski napadač nagovestio da će biti Interovo ubojito pojačanje.

“Neroazuri” su bili odlučni da od prvog kola Serije A stave na znanje da s novim trenerom Antonijom Konteom počinju da duvaju drugačiji vetrovi na “Meaci”. Leče, povratnik u najbolje društvo italijanskog fudbala, oduvan je žustrinom orkana – 4:0.

Treći gol je dao Lukaku (26), pojačanje iz Mančester junajteda, koji je učinio samo ono što je napadaču i posao – našao se na pravom mestu kad je nemoćni golman odbio loptu posle snažnog šuta.

Tako se upisao u strelce na debiju i u petom od šest klubova u kojima je igrao. Krenulo je od Anderlehta. U belgijskom prvenstvu, 22. avgusta 2009, dao je gol protiv Varegema. U sledećoj sezoni u dresu briselskog velikana bio je akter mečeva s Partizanom u plej-ofu za Ligu šampiona (oba meča 2:2), u Belgiji je i zatresao mrežu, ali su se “crno-beli” drugi put u svojoj istoriji domogli elitnog takmičenja jer su bili uspešniji na penale.

Zatim Lukaku prelazi u Čelzi. Debitovao je za “plavce” 27. avgusta 2011. kada je na Stamford Bridž u trećem kolu Premijer lige došao Norič. Portugalski trener Andre Viljas Boas poslao ga je u igru u 83. minutu umesto Španca Fernanda Toresa. Imao je malo vremena da pokaže šta ume i zašto je Anderlehtu plaćen 15 miliona evra.

U sledećoj sezoni pozajmljen je Vest Bromvič Albionu, koji je u prvom kolu engleskog prvenstva uzeo meru Liverpulu (3:0). Jedan gol dao je Lukaku.

Sezonu 2013/14. počeo je u Čelziju, ali je ubrzo pozajmljen Evertonu. U uspehu s 3:2 u Londonu debitovao je pobedonosnim golom u 85. minutu.

Everton ga je sledeće godine otkupio za 36 miliona evra, a u leto 2017. prodao ga je Mančesteru za 85 miliona. Prvi meč u dresu “crvenih đavola” bio mu je zapravo protiv evropskog prvaka Reala u meču za Superkup UEFA u Skoplju, pošto je Junajted bio osvajač Lige Evrope. Izgubio je s 2:1, a utešni pogodak postigao je Belgijanac.

U Premijer ligi pet dana kasnije u prvom kolu je na Old Trafordu savladan Vest Hem. Lukaku je londonskom timu tada dao dva gola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here