ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se agresija protiv Belorusije razvija po određenom scenariju, te da bi što pre trebalo da stupi u kontakt sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, jer ta pretnja više nije uperena samo protiv njegove zemlje.

– Moram da stupim u kontakt sa Putinom, predsednikom Rusije, kako bi razgovarao o tome. Ova pretnja više nije uperena samo protiv Belorusije – rekao je on.

Lukašenko je istakao i da odbrana Belorusije danas predstavlja ujedno i odbranu Savezne Države Rusije i Belorusije.

Aktuelni predsednik Belorusije je takođe rekao i da sa žaljenjem prati svakojaku informaciju koja kruži o njemu, te da takve laži stvaraju „podmuklu atmosferu u narodu“.

– Oni koji šetaju po ulicama, to i ne mogu da razumeju, razumeju oni koji tim šetnjama koordinišu. Nekada to rade čak i profesionalno – u pitanju su montaže, lažne informacije. Ispostavlja se da imam i kuću u Moskvi. Evo, želim javno da kažem, ako ste pronašli neku tamo moju kuću u Moskvi, slobodno je uzmite – rekao je on.

Lukašenko je kao primer naveo i lažnu informaciju koja je nedavno bila objavljena da je on navodno napustio zemlju.

– Ispostavilo se čak i da sam napustio zemlju, pa da sam čak i umro ili se razboleo. To se sve vrti. Međutim, zarad čega? Da bi se u narodu napravila podmukla atmosfera. E pa neće uspeti. Nećemo dozvoliti – zaključio je on.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime