Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je širenje NATO na istok razdvojilo Slovene na suprotne strane, da je Ukrajina izgubljena za istočnoslovenski svet i pre početka specijalne vojne operacije Rusije, i da nije mogao da zamisli ni da će Jugoslavija nestati.

– Nismo mogli ni da zamislimo da će prijateljska Jugoslavija nestati sa političke mape, da će postsovjetski prostor upasti u seriju oružanih sukoba, a da će se vojni blok NATO proširiti na istok, razdvajajući Slovene na suprotne strane – kazao je beloruski predsednik.

On je naveo i da je najteži udarac zadat pre osam godina upravo “u srce slovenskog sveta: belorusko-rusko-ukrajinskom bratstvu”.

– Ukrajina je izgubljena od kada su ukrajinski političari napustili svoj slovenski identitet – rekao je Lukašenko u Vitebsku na otvaranju festivala “Slovenski bazar”.

Istovremeno, rekao je da se, ma kako to zvučalo, na otvaranju “Slovenskog bazara” čuo ukrajinski jezik.

– I zvučaće! Uključujući i danas. Zapravo, uvek će se čuti ovde”, rekao je Lukašenko.

On je izrazio uverenje da će se “bratski ukrajinski narod” vratiti svojoj slovenskoj porodici.

6 COMMENTS

    • Неје могао да замисли нико, ко не види даље од свог носа и зато му је једина опција била да пева песме Аустро-Угарског каплара.

  1. Наивни Словени. Нису веровали. Али су веровали побеђеним Нацистима после II Светског рата који су преко ноћи скочили у братство-јединство Комуниста и добили своје републике које им нико паметан не би поклонио. Нестала је Југославија, на штету Срба. Нестаће и Украјина али не у корист Нациста.

    • Ta fraza mali Rusi je takva glupost, koju je neko namerno pustio u etar, i sada se tako otrcana koristi kao propaganda protiv Srbije. Koliko znam, mali nismo ni kao Rusi, a ni kao Ameri! Jednostavo, Mi smo samo VELIKI SRBI koji misle svojom glavom, a to u zapadnoj ‘demokratiji’ nije dozvoljeno! ZIVELA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here