Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je da se svaka provokacija na granici zemlje mora sprečavati vojnim putem.

– Javno ću reći: svaka provokacija se mora sprečavati vojnim putem. Niko nikome ne treba da popušta. Svaka povreda državne granice – paljba – istakao je Lukašenko, prenosi Telegram kanal “Pul prvog”.

Lukašenko u okviru iznenadne provere borbene gotovosti Oružanih snaga zemlje proverava ispunjenje zadataka jednog od tenkovskih bataljona na ošmjanskom taktičkom pravcu u Grodnjenskoj oblasti Belorusije koja se graniči sa Poljskom i Litvanijom.

Ministarstvo odbrane Belorusije je 11. marta najavilo početak još jedne provere borbene gotovosti vojnih jedinica. Ministarstvo je tada istaklo da je provera sveobuhvatna. Jedinice će morati da se premeštaju u naznačena područja i sprovode niz vežbi i obuka, uključujući borbeno pucanje.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here