EPA-EFE/Michael Klimentzev/Sputnik

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poslao je svog najmlađeg sina na školovanje u elitnu školu u Moskvu zbog protesta koji bukte u Belorusiji nakon predsedničkih izbora održanih u avgustu.

Nikolaj „Kolja“ Lukašenko ima 16 godina i postao je senzacija na društvenim mrežama pošto je od postao pravi „naslednik“ predsednika i često se nalazi uz oca na javnim događajima.

Lukašenko je čak naveo da Nikolaj „proopoziciono“ nastrojen, te da je njegov sin sklon da se „suprotstavi moći uopšte“.

Nedavno je mladić snimljen kako nosi vojnu odeću i stavlja automatsku pušku pored svog oca dok su masovni protesti protiv Lukašenka besneli ispred predsedničke palate u Minsku.

Prema trvrdnjama ruskog lista „Komsomolskaja Pravda“, Nikolaj je u procesu prelaska u internat Moskovskog državnog univerziteta i tajno je odveden u Moskvu.

Mlađi Lukašenko je prvobitno položio ispite za pohađanje 10. razreda pri Beloruskom državnom univerzitetu, ali je se navodi su informacije povučene nakon što novinari nisu uspeli da ga pronađu na spisku učenika.

View this post on Instagram

⠀ 🇧🇾

A post shared by Николай Лукашенко (@lukashenko_nikolay) on

– Kolja je uzeo svoje dokumente i studiraće u Moskvi – rekao je Aleksandar Vojtovič sa Belourske akademije nauka.

Kako navodi „The Moscow times“, jedan neimenovani agent KGB je naveo da je Nikolaj u Moskvu odveden pod velom tajne.

Da podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko sastali su se početkom ove nedelje, a ruski lider je pružio podršku kolegi i obećao 1,5 miliona dolara zajma Minsku.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime