EPA-EFE/Tatyana Zenkovich
Svetlana Tihanovska

Glavna rivalka predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku na predsedničkim izborima Svetlana Tihanovskaja otputovala je u Litvaniju, potvrdio je ministar inostranih poslova Litvanije Linas Linkevičijus.

Ministar inostranih poslova Litvanije Linas Linkevičijus napisao je Tviteru da se Svetlana Tihanovskaja nalazi na sigurnom.

– Svetlana Tihanovskaja je na sigurnom. Ona se nalazi u Litvaniji – napisao je Linkevičijus na Tviteru.

U Belorusiji je juče vladala zabrinutost nakon izjave saradnika Svetlane Tihanovskaje da im se liderka ne javlja na telefon nakon što je napustila zgradu izborne komisije i izjave da se smatra pobednikom predsedničkih izbora u Belorusiji.

Nedugo pošto su saopštene izlazne ankete izbora, prema kojima je predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio bezmalo 80 odsto glasova demonstranti su izašli na ulice i sukobili sa policijom koja je upotrebila vodene topove, šok bombe i suzavac.

Nove demonstracije u znak protesta protiv rezultata predsedničkih izbora u Belorusiji, organizovane su i sinoć drugo veče zaredom.

Policija je saopštila da je jedan demonstrant poginuo nakon što je u njegovim rukama eksplodirala neidentifikovana eksplozivna naprava dok je pokušavao da je baci na policajce.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here