EPA-EFE/Pedro Puente Hoyos

Ljubitelji igara na sreću u Španiji razgrabili su listiće tradicionalne Božićne lutrije sa brojevima koji imaju veze sa koronavirusom, a među prvima je rasprodat broj koji označava datum početka epidemije u toj zemlji.

Najviše učesnika lutrije odlučilo se za broj 14.320, koji predstavlja 14. mart 2020, dan kada je u Španiji prvi put proglašeno vanredno stanje zbog koronavirusa.

– Taj broj je potpuno rasprodat – rekao je Bosko Kastiljeho, prodavac na najpoznatijem prodajnom mestu “Dona Manolita”.

Pred tim malim objektom u srcu Madrida već nedeljama u redu čekaju desetine ljudi, ali od kada su u julu brojevi stavljeni u optiecaj “datum vanrednog stanja” je nestao.

– Ljudi su nas masovno zvali i pitali za 14.320. U početku nismo shvatali zašto insistiraju baš na tom broju, dok nismo upitali jednog klijenta. On nam je objasnio šta znači taj broj – objašnjava Kastiljeho.

Već u prvoj nedelji jula to je bio najtraženiji broj.

“Dona Manolita”, mesto gde je tokom istorije najviše puta izvučen glavni dobitak u Španiji, imalo je 60 takvih brojeva u ponudi.

– Rasprodali smo ih u prva dva dana. Slična situacija je i u ostatku zemlje. I dalje nas svakodnevno pitaju za taj broj – kaže Kastiljeho.

U celoj Španiji bilo je 1.720 listića s tim brojem i svi su rasprodati, a u slučaju dobitka, osobe s istim brojem dele nagradu.

Španska lutrija najveća je na svetu jer je tradicionalno igra veliki broj ljudi, pa tako zajednički listić kupuju kolege s posla, ljubavni parovi, prijatelji, porodice, a zatim svi gledaju izvlačenje na televiziji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here