EPA/Valeriy Sharifulin
Dmitrij Peskov

Nove antiruske sankcije Vašingtona i Londona, koje uključuju zabranu uvoza aluminijuma, bakra i nikla, pogodiće one koji ih uvode, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

– Smatramo da su te sankcije potpuno nezakonite i da su, u svakom slučaju, mač sa dve oštrice. One će apsolutno pogoditi i interese onih koji ih uvode – rekao je Peskov.

On je napomenuo da je nakon uvođenja sankcija došlo do destabilizacije cena u tom segmentu tržišta. Tako su jutros fjučersi na aluminijum poskupeli za 5,44%, na 2.616 dolara po toni. Tokom trgovanja, cena je dostigla najviši nivo od juna 2022. godine – 2.725 dolara.

Podsećamo, Ministarstvo finansija SAD uvelo je zabranu uvoza u zemlju aluminijuma, bakra i nikla ruskog porekla. Velika Britanija se pridružila američkim restriktivnim merama.

Analiza podataka sa platforme “UN Komtrejd” pokazuje da su SAD prošle godine uvezle ruski aluminijum u ​​vrednosti od 50,8 miliona dolara, a nikla u vrednosti od 26,5 miliona dolara. Bakar nije isporučivan.

Velika Britanija je uvezla aluminijum u ​​vrednosti od 432.000 dolara, bakar u vrednosti od 53.000 dolara i nikl u vrednosti od 27.000 dolara.

2 COMMENTS

  1. Bezi bre Peskov: niko te ne benda ni za suvu sljivu, niti si bitan sa svojim komentarima.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here