EPA

Ministar obrane Kosova Ejup Maćedonci izjavio je u četvrtak da bi napadi srpskih paravojnih formacija na severu Kosova mogli da se ponove, jer Srbija izvodi vojne vežbe u blizini granice sa Kosovom.

– U severnom delu zemlje srpske grupe su pokušale da zauzmu kosovsku teritoriju. Zahvaljujući policiji, njenim jedinicama i saradnjom sa našim partnerima, dokazali smo profesionalnost – rekao je on na godišnjoj međunarodnoj konferenciji “KBS i partneri 2023”, koju organizuju ministarstvo odbrane i Kosovske bezbednosne snage (KBS).

Prema njegovim rečima, Kosovo nikom neće biti pretnja, ali su tokom godina napravili transformaciju, pa je budžet za KBS povećan za 110 posto.

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer tokom konferencije kazao je da su KBS tokom napada paravojne grupe Srba 24. septembra u selu Banjska pokazale profesionalnu zrelost izbegavajući provokacije.

3 COMMENTS

  1. Vojska legitimno izvodi vežbe u svojoj zemlji,a nepriznata veštačka tvorevina oglašava se sa okupirane nepriznate teritorije. MASONSKA IZMIŠLJOTINA.

  2. Pa ima pravo da izvidi ne na granici sa Kosovom nego i na grsnici sa Albanijom.Rezolucija SBUN 1244 I ustav Republike Srbije ciraj takozvani ministar bice ti sve jasno.Zasto onda pregovarate sa Srbijom zasto Amerika i Evropa traze razgovore jer niste drzava vec vestacka tvorevina Amerike i Nato pakta koji sada hoce silom da legaizuje nezavisnost nepriznare drzave Kosovo

  3. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here