pixabay.com

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev ocenio je da je Mađarska istinski prijatelj Srbije jer će uprkos ogromnim pritiscima glasati protiv rezolucije o Srebrenici i neće podržati prijem Kosova u Savet Evrope. Dodao je da je jedino ostalo da povuku priznanje Kosova.

– Da se prijatelj poznaje u nevolji najbolje pokazuje primer Mađarske koja će glasati protiv rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici i koja neće podržati prijem Kosova u Savet Evrope. Ovako nepokolebljiv stav Mađarske, uprkos ogromnim pritiscima koje trpi, predstavlja ogroman zalog za dalje jačanje srpsko-mađarskih odnosa – od ekonomije, preko energetike do bezbednosti – izjavio je predsednik Srpske lige.

Prema njegovim rečima, jedino što je preostalo da Mađarska uradi je da u jednom trenutku povuče priznanje Kosova.

– Svi mi u Srbiji to potajno i željno čekamo. Uveren sam da će zvanična Budimpešta shvatiti da je to priznanje bilo velika greška i da hrišćanska i evropska Mađarska ne može priznavati postojanje jedne radikalno islamističke kvazi države u njenom susedstvu. Ako se to povlačenje desi, budite uvereni da će Viktor Orban još za života dobiti ogroman spomenik usred Beograda – zaključio je Đurđev.

5 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

  2. @maki

    Maki, niko ne čita to! Dzabe pišeš! Idi malo po hrvatskim portalima i tamo širi ljubav prema europi i nato-u!

  3. “Prijatelj” još nije ni crko a Vučić već smislio plan za novu krađu novca od naroda, jel će taj spomenik biti pored Nemanje kada sruši staru ŽS ?

  4. Živela Srbija nezavisna! Živela bratska Rusija i sve prijateljske zemlje.
    NATO nije prijateljska organizacija.
    Evropska Unija nije prijateljska Srbiji.

  5. Madjarska nikad nije u istoriji bila prijatelj Srbije niti je to danas. Tu nema prijateljstva. Kroz istoriju su nas obicno ili klali ili tlacili. Cuj ovo: veliki prijatelji, jos samo da povuku priznanje Kosova kao drzave, ahahahahahaha! Eto koliki su prijatelji: priznali Kosovo!
    Madjari i iskreno prijateljstvo. Ajde more, bezi tamo i ne javljaj se vise.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here