U finalu 34. prvenstva Evrope u Budimpešti domaćin uspešniji od Španije – 9:9 (1:3, 3:0, 2:2, 3:4), penalima 5:4.

Congrats to HUNGARY ?? – #wp2020budapest #waterpolo ?‍♂️

?????????????????????????Congrats to HUNGARY ??, the NEW European Water Polo Champion!!!!!?????????????????????????#wp2020budapest #waterpolo?‍♂️ 34th LEN European Water Polo Championship – Budapest 2020

Gepostet von LEN am Sonntag, 26. Januar 2020

Kada su Mađari s tri uzastopna gola u drugoj četvrtini poveli s 4:3, Španci više nijednom nisu prešli u vođstvo, ali nisu ni dopustili da im protivnik odmakne. Neprestano su ga stizali – 4:4, 5:5, 6:6, 7:7, 8:8, 9:9. Na izmaku utakmice imali su protivnapad za pobedonosni gol, ali Guelj nije u trci s vremenom doplivao bliže pa je njegov šut mađarski golman rutinski odbranio.

Drugi put uzastopce prvaka su odlučivali peterci. Pre dve godine u Barseloni uspešniji su od Španaca bili naši. Srbiju su u Budimpešti rastavili od trona na penale u četvrtfinalu, ali im se još jednom nije dalo da oči u oči s protivničkim čuvarem mreže uzmu titulu prvaka prvi put u istoriji.

Svih pet mađarskih izvođača su bili precizni, a na kraju pete serije Vogel je odbranio šut Ortege koji je našem timu zapečatio sudbinu.

Mađarska je na krovu Evrope prvi put posle trijumfa u Firenci 1999, a pred svojim navijačima to joj je prvo zlato posle 1958, kad je isto bila organizator takmičenja najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Kao domaćin je u svojoj prestonici izgubila od Srbije u finalu Šampionata Evrope 2014. i od Hrvatske u odlučujućem meču Svetskog prvenstva 2017. Crna Gora joj je uzela meru u meču za prvo mesto na završnom turniru Svetske lige 2018.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here