Tanjug
Jadranka Joksimović

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je u Kubekhazi sa ministrom inostranih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom o evropskim inetrgacijama Srbije i nastavku saradnje dve države u procesu pristupanja EU, kao i bilateralnim odnosima.

Joksimović je zahvalila na snažnoj i dragocenoj podršci i sveukupnoj pomoći koju Mađarska, kao važan partner i prijateljska država pruža Srbiji u procesu evrointegracija.

Ona je izrazila nadu i očekivanje da će mađarski kandidat dobiti resor proširenja u novom sazivu EK čime će politika proširenja dobiti dodatno pozitivan impuls.

Sijarto je rekao da će Mađarska nastaviti da pomaže i podržava evropski put Srbije koja je, kako je ocenio zaslužila da bude član EU, saopšteno je iz kabineta ministra za evropske integracije.

On je ponovio da je Srbija zaslužila da otvori sva poglavlja za koja je spremna i da se potvrdila kao pouzdan partner EU i značajan činilac regionalne stabilnost.

Joksimović i Sijarto su ocenili da su odnosi dve države na izuzetno visokom nivou i da postoji obostrana želja da budu intenzivirani.

1 COMMENT

  1. Madjarska je dobar prijatelj zato sto ima dobru ogradu sa Srbijom. Setimo se incidenata na granici sa migrantima. Otkako je 6 metara ograda dobri smo. Da je 12 metara bili bi jos bolji prihatelji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here