commons.wikimedia/Kulja

Mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine i kompanija „Mol Srbija“ potpisale su danas sporazum o nastavku saradnje koji će putnicima širom Srbije omogućiti kupovinu mađarskih e-vinjeta i HU-GO e-putarina na dodatnih 10 servisnih stanica Mola.

Do sada su putnici u Srbiji mogli mađarske vinjete i putarine da kupe na pet Molovih stanica u zemlji – Beogradu, dve u Subotici, Horgošu i Novom Sadu, a od sada će to moći da učine i na stanicama u centralnim i južnim delovima zemlje – Kragujevcu, Nišu, Jagodini, Šapcu, Odžacima…

Direktor mađarske Nacionalne službe za naplatu putarine Tamaš Bartal ocenio je da saradnja između Srbije i Mađarske nije bila bolja, dodajući da je i ovaj projekat rezultat te međudržavne dobre saradnje.

– Cilj nam je da što većem broju putnika kroz Mađarsku, među kojima su i oni iz Srbije, omogućimo što prijatnije putovanje. Srbija je peta zemlja sa kojom imamo ovakvu saradnju i u ponudi su sve one vinjete koje se mogu kupiti i u Mađarskoj – rekao je Bartal u Kragujevcu gde je danas promovisan nastavak saradnje.

Kaže da je dalji cilj Nacionalne službe za putarine da udvostruči broj prodajnih mesta u Srbiji. Finansijski direktor MOL Srbija Zoltan Garai kaže da je ta kompanija proširenjem broja prodajnih mesta želela da omogući potrošačima širom Srbije ugodno putovanje u Mađarsku bez potrage za vinjetama.

– Uz jednostavnu proceduru i u dinarima vozačima su vinjete dostupne na našim stanicama širom Srbije. Sa pet prodajnih mesta mi sada širimo našu mrežu i vinjeta će biti dostupna na 15 naših stanica, što je tri puta više – rekao je Garai i dodao da u Srbiji ima 65 Molovih servisnih stanica.

Kaže da se proširenje prodajnih mesta za vinjete uklapa u strategiju Mol grupe 2030, kao i da je plan da kupcima ponude inovativne proizvode i proizvode koji odgovaraju njihovim potrebama.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime