Vesti
Atraktivno: Majstorije folkloraša

Brizbejn je prošle nedelje bio domaćin trećeg po redu Srpskog folklornog koncerta, na kojem su se okupili ansambli i kulturno-umetnička društva iz nekoliko gradova Australije.

Pred nekoliko stotina gledalaca u ispunjenoj dvorani Centra anglikanskog koledža Sent Džon, sve grupe su se predstavile izvanrednim repertoarom i savršeno uigranim kolreografijama, koje su oduševljenu publiku ostavile bez daha. Na kraju, svi učesnici su dobili zasluženi burni aplauz.

Koncert je počeo izvanrednom koreografijom Igora Nikolića „Igre iz Bosilegrada“ u izvođenju najmlađeg ansambla Morave iz Brizbejna. Na oduševljenje publike koncert je nastavljen uz igre Srpske krajiške omladine koreografa Ranka Stojanovića, a zatim su se na sceni ređali i drugi ansambli: Oplenac iz Adelajda, Šumadija iz Melburna, Đerdan sa Gold Kousta, te Drina i Kosovski božuri iz Brizbejna.

Treći Srpski folklorni koncert zatvoren je govorom koreografa Igora Nikolića, nakon čega je veče nastavljeno uz druženje, bogatu večeru i svirku trija Dragana Milovanovića.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime