K1 Televizija/Promo
Maja Volk

Spisateljica Maja Volk gostujići na televiziji K1 prilično je oštro govorila o Danu žena i istakla da je prema njenom mišljenju ovaj praznik – licemeran.

– Mi smo žene 365 dana u godini, a ne samo danas. Malo je licemerno misliti da će jedan cvet ili saksija sakriti masnicu na oku. Tek kada nasilje nad ženama ne bude ovoliko prisutno u našem društvu, tada možemo govoriti o Danu žena. I ne samo to, nisam sigurna da nas je ova emancipacija baš usrećila, pre bih rekla da smo samo sebi natovarile mnogo više posla. U Dubaiju, one zabrađene žene koje su prema našem mišljenju neosvešćene, dobijaju od države besplatnu dadilju ako imaju troje dece. Ako imaju šestoro – dobijaju dve dadilje. A mi sa 30 kilograma namirnica u rukama i sa troje dece jurcamo tamo-amo. Jel to emancipacija? – rekla je u emisiji “Kec na jedanaest”.

Maja je ženama poručila i da bi morale da se izbore za to da ponovo budu žene.

– Moja majka je nosila rukavice i celog života ništa teže od tašne nije podigla, što je mom ocu omogućilo da bude taj snažni muškarac koji je svemoguć. Moramo ponovo biti žene, jer ni muškarci mučeni više ne znaju gde su ni čemu služe – kazala je Maja Volk na K1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here