Majami povlači dres Krisa Boša

0
twitter.com/miamiheat
Dvejn Vejd i Kris Boš, sa NBA trojefom

Košarkaška organizacija Majami Hita odlučila je da povuče iz upotrebe dres sa brojem “jedan” koji je na leđima nosio Kris Boš.

 

Ceremonija povlačenja dresa je zakazana za 26. mart kada će Majami ugostiti ekipu Orlando Medžika i tako će se Boš pridružiti Alonzu Morningu, Timu Hardaveju i Šekilu O’Nilu i postati tek četvrti igrač kojem je pripala ta čast da mu dres “visi” na zidovima dvorane.

Čisto da se podsetimo, Kris Boš je u ligu stigao 2003. godine, na jednom od najkvalitetnijih draftova ikada, a izabran je sa četvrte pozicije od strane Toronto Reptorsa. Putem trejda je 2010. godine postao član Majami Hita i sa tom ekipom dva puta osvaja šampionski prsten.

U tom čuvenom finalu protiv San Antonio Sparsa je upravo Boš uhvatio veoma važan ofanzivni skok, nakon kojeg je usledila trojka Reja Alena, zatim je u produžetku izblokirao Denija Grina i doprineo važnoj pobedi u šestoj utakmici, da bi Majami u narednoj i osvojio titulu.

Naime, Boš ne igra od 9. februara 2016. godine kada mu je dijagnostifikovano zgrušavanje krvi u organizmu. Više puta je najavljivan njegov povratak na teren, ali to je više bila njegova želja nego realno stanje stvari.

Odigrao je ukupno 893 utakmice, upisao 17.189 poena, 7.592 skoka, 1.795 asistencija i 932 blokade, dok je sa nacionalnim timom Sjedinjenih Američkih Država osvojio Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine, a ima i bronzu sa Svetskog prvenstva u Japanu dve godine ranije.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here