Majdanpek još bez struje i vode, ali stigli poreski inspektori

0

Majdanpek u ledu i mraku
 

"Trgovci su nam izašli u susret i daju nam robu bez novčane nadoknade, već nas samo upisuju u svesku, kao dužnike. Toliko su trgovci bili besni da su izbacili inspektore napolje", rekao je jedan građanin Majdanpeka.

 

Inspektori, koji se drže slova zakona k’o pijan plota, pa čak i u ovakvim situacijama, zapretili su da će sve prijaviti policiji.

 

Predsednik Skupštine opštine Majdanpek Slaviša Božinović, rekao je da se struja u tom gradu, posle tri dana, očekuje tokom večeri. Nadamo se – ove večeri.

 

Neće biti evakucacije

U Majdanpeku nije uvedena vanredna situacija i ne razmišlja se o evakuaciji stanovništva, izjavio je načelnik borskog Odeljenja za vanredne situacije pri MUP-u Miodrag Marković.
"Ekipe Elektromreže Srbije su na terenu i pokušavaju da saniraju kvar", kazao je Marković neprecizirajući kada bi građani Majdanpeka mogli da dobiju struju posle tri dana.

"Očekujemo struju u narednih sat vremena, a najkasnije u toku večeri", rekao je Božnović posle obilaska terena na kome su radnici Elektromreže Srbije.

 

Uveravanja da će građani Majdanpeka struju dobiti večeras, dobio je i od ministra rudarstva i energetike Aleksandar Antić i direktora za prenos eletrične eneregije Elektromreže Srbije Nikola Petrović koji su obišli radove na osposobljavanju elektro mreže na najkritičniji mestima.

 

"Na osnovu njihovih informacija, očekujemo da se premošćavanje kablova završi do večeras", kazao je Božnović.
 

Ranije danas, najavljeno je da će struja u tom gradu doći oko 13 sati. U Majdanpeku zbog nevremena i pada dalekovoda, već treći dan nema struje, grejanja i vode, a komunikacija mobilne telefonije je moguća samo preko mreže "Telenora".

 

Prema informacijama sa terena, kvarovi su se poslednja tri dana nizali jedan za drugim, jer su vremenski uslovi bili izuzetno teški, sa ledenom kišom i jakim vetrom. Božinović je kazao da je stigla pomoć u vodi i hrani, kao i da su trgovine za sada snabdevene neophodnim namirinicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here