EPA-EFE/Alba Feixas
Anheles Behar, majka Luisa Rubijalesa, na ulazu u crkvu

Anheles Behar, majka predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa, zaključala se danas u crkvi i počela je štrajk glađu u znak protesta zbog onog što je nazvala “nehumanim ponašanjem” prema njenom sinu zbog poljupca članice ženske reprezentacije Dženi Hermoso, javili su danas lokalni mediji.

Rubijalesova majka je navela da će njen štrajk trajati “sve dok ne bude pronađeno rešenje za nehuman i krvav lov protiv njenog sina, što on ne zaslužuje”.

Ona je od Hermosove zatražila da govori istinu i “da se drži verzije izjave koju je dala na početku”. Beharova je ušla u crkvu u Rubijalesovom rodnom gradu Motrilu na jugu Španije.

Rubijales odbija da podnese ostavku na funkciji predsednika Saveza zbog svojih postupaka prošlog vikenda u Sidneju i stao je u odbranu svog ponašanja, a poljubac je objasnio kao “spontan, obostran, euforičan i saglasan”.

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) suspendovala je tokom vikenda Rubijalesa usled negodovanja javnosti, jer je poljubio Hermosovu u usta tokom ceremonije dodele nagrada, pošto je ženska reprezentacija Španije osvojila titulu svetskog šampiona 20. avgusta. Hermosova navodi da nije želela poljubac.

Španski fudbalski savez pozvao je danas predstavnike regionalnih saveza na vanrednan sastanak radi procene situacije koja izmiče kontroli i prerasta u nacionalnu svađu oko prava žena i mačoističkog ponašanja.

Ministarka rada Jolanda Dijaz sastaće se danas sa predstavnicima zajednice žena fudbalera “FUTPRO”, koja zastupa Hermosovu, kao i Udruženja španskih fudbalera, kako bi se osiguralo da fudbal bude sektor u kojem vladaju “pristojni uslovi i u kojem nema seksističkog nasilja”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here