pixabay.com

Američki tehnološki gigant “Majkrosoft” u tajnosti je otvorio centar za razvoj čipova u svojoj ispostavi u Izraelu.

Novi centar proširuje svoje aktivnosti regrutujući nove inženjere za čipove. Projekat je započet pre oko godinu i po dana, ali njegovo postojanje nije do sada objavljeno, piše izraelski “Harec”.

Čipovi koje će u Izraelu razvijati “Majkrosoft” namenjeni su ubrzanju mreža u data centrima, kojima upravlja “Majkrosoftov” klaud servis “Azur”, navodi izraelski list.

Pre oko godinu i po dana, “Majkrosoft” je otvorio nove poslovne prostorije u Haifi, sa ciljem razvoja tih čipova. U novom odeljenju zaposleni su inženjeri za softver i hardver koji su ranije radili u “Intelu”, IBM-u, “Eplu” i „Broudkomu“. Osnovni fokus novog odeljenja je umrežavanje i skladištenje podataka.

Prema navodima „Hareca“ i druge visokotehnološke kompanije povećale su investicije u proizvodnju čipova u Izraelu, koji se trenutno smatra glavnim centrom na polju čipova uopšte, kao i čipova namenjenih umrežavanju.

Tako je Gugl u martu otvorio novi centar za razvoj čipova u Izraelu koji će voditi Uri Frank, bivši visokopozicionirani funkcioner „Intela“.

„Majkrosoft“, kao i druge tehnološke kompanije poput „Epla“, Gugla, „Amazona“ i Fejsbuka pokušavaju da razviju svoje čipove za farme servera i da prestanu da ih nabavljaju od drugih kompanija, kao što je „Intel“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime