pixabay.com

Grupa majmuna u Indiji ubila je iz osvete, tokom poslednjih mesec dana, 250 pasa, bacajući ih sa visokog drveća i objekata.

Meštani Lavula, mesta u saveznoj državi Maharaštra sa oko 5.000 stanovnika, udaljenog oko 480 kilometara od Mumbaja, kažu da su majmuni pre mesec dana počeli da se svete nakon što je čopor pasa ubio mladog majmuna.

Od tada majmuni hvataju pse, odvlače ih i bacaju sa visokog drveća i kuća.

U mestu gotovo da da više nema pasa, ali napadi majmuna ne prestaju.

Fotografije i video-snimci lokalnih medija prikazuju majmune koji na krovovima i na granama drže pse, kao i pse kako jure majmune kroz selo dok se žene i deca sklanjaju na sigurno.

Primećeno je da majmuni napadaju i decu, što je izazvalo paniku među roditeljima. Meštani su apelovali na lokalne vlasti da pomognu u hvatanju osvetoljubivih majmuna, a neki su pokušali i sami da ih uhvate i spasu kučiće, pa je nekoliko ljudi i povređeno.

Stručnjaci za ponašanja primata kažu da su studije pokazale da majmuni mogu da se svete i da neretko nakon što su napadnuti odgovaraju istom merom onima koji su povezani sa prvobitnim agresorom.

Makaki majmuni su poznati po tome što su izuzetno inteligentni, ali i lukavi. Nije retkost ni da pljačkaju ostave i frižidere ili kradu odeću i različite predmete.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here