Fudbleri Bajerna iz Minehna sve su bliži tituli Bundeslige pošto su u 28. kolu, na gostovanju, savladali glavnog konkurenta i pratioca Borusiju Dortmund sa 1:0.

Od samog starta viđena je velika borba na obe strane terea, ipak sve do pred sam kraj pravih prilika nije bilo.

Ipak, u 43. minutu usledio je prelep pogodak Džošue Kimiha. Birki je istrčao taman toliko da je Kimih mogao sa ivice šesnaesterca da sa nekih 16 metara lobuje golmana domaćih.

Bajern je sve mogao da rešu u 54. minutu kada je Birki odbranio šut Gorecke, da bi domaćin dve najbolje šanse imao u 59. i 81. minutu.

Tako je Haland iz izglede situacije pogodio Boatenga koji je ležao na zemlji, a utisak je bio i da ga je pogodio u ruku. Zatim je Nojer pred sam kraj ukrotio “bombu” Gereira sa nekih 20-ak metara.

Dortmundovo “sve ili ništa”, napadao i imao inicijaticu, ali je sa druge strane, u 84. minutu kada je Levnadovski pogodio stativu.

Mogao je Bajern da dobije i penal u nadoknadi vremena, posle duela Akandžija i Levandovskog, ali je sudioja procenio da je u pitanju bilo obično remplovanje.

Bajern do kraja šampionata čeka Fortunu, Menhengladbah i Frajburg, dok će gostovati Leverkuzenu, Verderu i Volfsburgu.

Bajern je turinski sačuvao prednost i došao do 7 vrednih bodova prednosti.

FK BORUSIJA – FK BAJERN 0:1 (0:1)
(Kimih 43)

Borusija: Birki, Pišček (Gece 80), Humels, Akanđi, Hakimi, Dilejni (Čan 46), Daud (Vicel 85), Gereiro, Azar, Brant (Sančo 46), Haland (Rejna 71)
Bajern: Nojer, Pavar, Boateng (Ernandes 85), Alaba, Dejvis, Gorecka, Kimih, Koman (Perišić 73), Miler, Gnabri, Levandovski.

Bundesliga, 28. kolo:

Dortmund – Bajern 0:1
(Kimih 43)

Leverkuzen – Volfsburg 20.30
Ajntraht – Frajburg 20.30
Verder – Menhengladbah 20.30

Sreda:

Lajpcig – Herta 18.30
Augzburg – Paderborn 20.30
Fortuna – Šalke 20.30
Hofenhajm – Keln 20.30
Union Berlin – Majnc 20.30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here