I posle 12. kola u izraelskom prvenstvu prvak, kojeg trenira Vladimir Ivić, i bez poraza i bez primljenog gola: 10-2-0, 20:0.

U derbiju Tel Aviva Makabi, formalno gost na Blumfild stadionu, savladao je Hapoel s 3:0 golovima u 15. minutu, u 89. iz penala i u nadoknadi vremena. Njegov golman Brazilac s izraelskim državljanstvom Danijel Tenenbaum (24) nije primio gol u domaćoj ligi već 1.172 minuta, računajući i poslednju utakmicu prošle sezone i dva poslednja minuta u meču pre tog.

Makabi je još u prošlom kolu oborio svetski rekord Esperanse iz Tunisa iz 2001, koja nije bila primila pogodak u prvih deset kola, a sada istrajava u najboljem dostignuću.

Danijel ostaje na putu da obori ligaški rekord evropskog klupskog fudbala. Drži ga Belgijanac Dani Verlinden s 1.390. Bude li brazilski golman odoleo i na sledeća dva meča, stići će do 1.352, a onda će u trećem morati da ostane nesavladan do finiša prvog poluvremena. Verlinden, čuvajući gol Briža u belgijskoj ligi, nije primio pogodak od 3. marta do 26. septembra 1990.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here