Youtube/Orce Stojcevski
Dojransko jezero

Gradonačelnik Dojrana, Ango Angov i direktor Agencije za podršku i promociju turizma Ljupčo Janevski, doneli su odluku da turisti iz Srbije koji odluče da letuju na Dojranskom jezeru ostvare popust na boravak u turističko ugostiteljskim objektima. Takođe, ostvaruju i besplatan parking za svoje automobile.

Dojran kao turistička atrakcija regiona, živi od tranzitnog turizma i ostvaruje oko 150.000 noćenja na godišnjem nivou.

Ponuda turistima iz Srbije da posete Dojransko jezero uz određene popuste, usledila je kao odgovor na nedavnu donaciju iz Srbije, koja je poklonila zdravstvenom sistemu Makedonije vakcine u vrednosti od 700.00 evra.

– Hteli smo ovim gestom da uzvratimo na humanosti i solidarnosti koja je stigla iz Srbije, kao i da pomognemo turističkim radnicima i damo doprinos svima u kriznim vremenima, turistima iz Srbije, koji posećuju Makedoniju, kao turističku destinaciju – istakli su Ango Angov i Ljupčo Janevski.

1 KOMENTAR

  1. Lepo od Makedonaca, bravo!
    Volim Dojransko jezero, često svratim, na putu za Grčku. Navika iz detinjstva, to je i moj tata radio nekada, kad sam bila mala. Mislila sam da ove godine neću moći da putujem, prvo zbog korone, a onda i zbog toga što sam prodala auto, ali sada već planiram da ga iznajmim kod mms-a i da odem na Grčkanje.
    A onda ću, definitivno, da svratim i na Dojran. Možda i prespavam. Hvala, braćo Makedonci. 🙂

  2. Priča se da će Crnogorci da ponude velike popuste i olakšice turistima iz Srbije. Na primer rent a car agencija car4rent iz Podgorice nudi velik popuste NE znam koliko je tačno ali može se proveriti. Ja svakako neću u fršku, Crna Gora je moja destinacija. Nadam se da me ove godine korona neće sprečiti

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime