Tanjug
Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron smatra da treba izraditi nov Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, uz učešće Evrope.

„Nakon odluke o izlasku iz Sporazuma o raketama srednjeg i kratkog dometa, treba da napravimo nešto novo. Ja želim da Evropa bude deo toga (novog sporazuma)“, rekao je francuski lider na pres-konferenciji sa američkim kolegom Donaldom Trampom.

Prema Makronovom mišljenju, Francuska, Nemačka i druge države EU će se naći u opasnosti ako Rusija rasporedi dodatne rakete u Evropi.

Tramp je pak izjavio da NATO treba da izgradi dobre odnose sa Rusijom, ali je naglasio da Alijansa „treba da bude spremna na (moguću konfrontaciju), nevažno da li je to Rusija ili neko drugi“.

On je istakao da postoji mogućnost da se sa Rusijom postigne sporazum o nuklearnom razoružanju.

„Razgovarao sam sa predsednikom Putinom. U kontaktu sam s njim. Želimo da postignemo neki nuklearni sporazum koji će u nekoj fazi uključiti Kinu i druge države“, rekao je Tramp.

4 KOMENTARA

  1. Pa Rusija jeste u Evropi… Ali vas već brine što je Kaliningrad naoružan do zuba. Poljska da ispali raketu bila bi oborena na njenoj teritoriji.

  2. Ta razmisljanja dolaze kasno, ali dok su bili jaci, razmisljanje im nije bilo potrebno. Samo na kolena i platiti ratne odstete po svetu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime