EPA/Ludovic Marin
Emanuel Makron

Francuska nije u ratu sa Rusijom, bez obzira na podršku Ukrajini, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron u intervjuu BFMTV, na povratku sa 77. Sednice Generalne skupštine UN.

– Da, sada je Rusija odlučila da pređe u novu fazu eskalacije, posebno kroz delimičnu mobilizaciju, kao i kroz podsećanje da ima odgovarajuće oružje. Mislim da je naša dužnost da nastavimo da podržavamo Ukrajinu kako bi mogla da brani svoju teritoriju, iako nismo u ratu sa Rusijom – rekao je on.

– Pomažući otpor i vraćanje ukrajinskih pozicija, istovremeno održavamo kontakt sa Rusijom – istakao je Makron.

Francuski predsednik je rekao da je jutros razgovarao sa šefom IAEA Rafaelom Grosijem, koji je paralelno imao razgovor sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

– Moramo učiniti sve da u trenutku koji uključene strane izaberu, a kada Ukrajinci to mogu da urade, svi se vrate za pregovarački sto. Moramo kolektivno pomoći da se obnovi koristan dijalog za svet – rekao je Makron.

3 COMMENTS

  1. Prpa bato.Saljes vojsku,saljes oruzje.saljes pare.clanica NATO pakta.Ako se NATO bori protiv Rusije i ti si mali lprsavi Makroncicu u ratu protiv Rusije.Uvek se seti Zukova koji je rucao u Parizu kada je ganjao Napoleona iz Moskve.

  2. Mile da nisi pomesao vekove?
    General Zukov je umro 1974., a Napoleon 05.05 1821 na Svetoj Heleni.
    Da nije mozda Marsal knjaz Mihail Ilarionovic Golenisev, Kutuzov grof od Smolenska, umro 1813 u svojoj 67 godini?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here