Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Francuske vlasti mogu da ugase društvene mreže ako se situacija u zemlji pogorša, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

– Moramo da razmislimo o pitanju društvenih mreža i primenljivih zabrana. A ako se situacija pogorša, možda treba da budemo u stanju da ih regulišemo i isključimo – rekao je Makron, a prenose francuski mediji.

Međutim, francuski predsednik je dodao da ovu raspravu ne treba voditi “prebrzo”. Makron je prethodno izjavio da će francuske vlasti identifikovati one koji su pozivali na proteste putem društvenih mreža.

Francuski mediji su u međuvremenu izvestili da se vlada sastala sa predstavnicima društvenih mreža zbog nemira u zemlji. Ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin i ministar delegat za digitalnu tranziciju i telekomunikacije Žan Noel Baro su upozorili platforme kao što su TikTok, Snepčet i Tviter na njihovu odgovornost i zatražili podršku u identifikaciji korisnika koji su umešani u činjenje prekršaja.

Francusku su zahvatili nemiri od 27. juna, kada je 17-godišnjeg dečaka ubio policajac jer nije zaustavio automobil kada mu je naređeno da to učini u predgrađu Pariza. Policajac koji je usmrtio Nahela M. je priveden, ali to nije odvratilo demonstrante.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here