EPA/Benoit Tessier
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron izvestio je premijera Kosova Avdulaha Hotija da je Francuska i dalje posvećena pomoći Kosovu u dijalogu.

Kosovski premijer je putem društvenih medija objavio da je u Parizu potpisao dva sporazuma između Francuske i Kosova i pozvao Makrona da poseti Kosovo. Predsednik Francuske je odgovorio da će to učiniti u odgovarajuće vreme.

„Sa Francuskom smo postigli dva važna sporazuma, o razmeni podataka između dva ministarstva unutrašnjih poslova i mogućnosti zapošljavanja porodica diplomata iz Francuske i Kosova. Obećali smo da ćemo raditi na promociji ekonomske razmene sa Francuskom“, napisao je Hoti u objavi na Tviteru.

Hoti je ocenio odnose Kosova sa Francuskom kao odlične, prenela je Koha.

„Odnosi Kosova sa Francuskom su odlični, i Francuska je igrala ključnu ulogu u svim fazama izgradnje države na Kosovu i narod Kosova je zahvalan na tome. Razgovarali smo o dešavanjima na Kosovu i u regionu, fokusirajući se na perspektivu evrointegracija kao jedinu priliku za mir, stabilnost i prosperitet ovog dela Evrope“, rekao je Hoti.

EU je najavila da će se u petak u Parizu održati „virtuelni samit“ između Srbije i Kosova.

Dva dana kasnije, u nedelju, premijer Kosova Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sastaće se u Briselu, što će, po rečima EU, označiti nastavak dijaloga za sveobuhvatnu normalizaciju odnosa.

6 KOMENTARA

  1. bravo za tebe makronu,ma svi ste vi na zapadu nasi prijatelji a zabijate noz u ledja eto kosovo a mi sa tobom slavimo pobede i ratove,nego vucicu nije lako

  2. Mogu da duvaju, Nema priznavanja Kosova dok se steknu uslovi da ga mi ponovo vratimo a to će biti ubrzo u doglednoj budućnosti

  3. Djubre Francusko.Oni nam nikad nisu bili niti ce biti prijatelji.Oni su toboze bili prijateljikada je nasa Srpska vojska oslobadjala ceo balkan.A oni heroji za nasom vojskom.Kada ce to jednom mi Srbi to da shvatimo i odreknemose takvih prijatelja.

  4. А ми ћемо дати подршку црнцима,арапима,тунижанима,алжирцима итд.који вас окупирају полако али сигурно.У Паризу најмање има француза,доћи ће и вама црни петак лицемери франачки.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime