EPA/Yoan Valat
Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron potvrdio je danas tokom telefonskog razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom svoje protivljenje ofanzivi Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na Rafu i upozorio ga da bi svako prisilno preseljenje stanovništva predstavljalo ratni zločin, saopštila je pres služba Jelisejske palate.

Makron, koji poziva na trenutni i trajni prekid vatre u Gazi, takođe, je osudio nedavne izraelske najave u pogledu naseljavanja, dok je Izrael najavio zaplenu 800 hektara zemlje u dolini Jordana, na okupiranoj Zapadnoj obali, prenela je televizija BFM.

Dok IDF od ponedeljka izvode veliku operaciju na bolničkom kompleksu Al-Čifa u gradu Gaza, gde tvrde da su ubile oko 170 boraca i obećavaju da će ostati dok ne pronađu i poslednjeg od njih, Emanuel Makron je izrazio veliku zabrinutost zbog operacija koje je izvela izraelska vojska.

Makron je ponovo naglasio da se budućnost Gaze može osigurati samo u okviru buduće palestinske države i pod odgovornošću Palestinske samouprave.

5 COMMENTS

  1. Pa pobise preko 30.000 palestinaca i zar to nije genocid i ratni zlocin?
    Vas na zapadu ocigledno zulja Putin i Rusija?

  2. Netanjahu je ratni zlocinac kome se nece suditi. Samo mu njegov narod moze presuditi. Ocigledno da je ovaj ekstremista resio da poubija sve Palestince. Sad ih bez problema ubija u Gazi, na Zapadnoj obali reke Jordan to rade americki Zidovi -kolonisti – ikad resi Gazu – onda ce da resi i Zapadnu obalu….preko leseva do Eretz Izraela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here