Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Neke poruke ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u razgovoru sa francuskim kolegom Sebastijanom Lekornuom su preteće, ocenio je francuski predsednik Emanuel Makron.

– Ministar odbrane Francuske je podneo izveštaj kao što je i običaj kada ministri razgovaraju sa svojim kolegama. Deo izjava sa ruske strane bio je zaista čudan i preteći – rekao je on na ceremoniji otvaranja olimpijskog centra za vodene sportove kod Pariza.

Šojgu je tokom telefonskog razgovora sa Lekornuom, između ostalog, rekao da kijevski režim ne radi ništa bez zapadnih pokrovitelja i da Moskva računa na to da iza terorističkog napada u koncertnoj dvorani „Krokus“ ne stoje francuske specijalne službe, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Takođe je istakao da će eventualno slanje vojnika u Ukrajinu stvoriti probleme samoj Francuskoj.

Kako je istaknuto, francuski ministar je uporno pokušavao da uveri Šojgua da Ukrajina i Zapad nisu umešani u napad, prebacujući odgovornost na Islamsku državu.

Makron je rekao i da francuska strana raspolaže korisnim informacijama o organizovanju tog terorističkog napada.

– Zamolio sam direktora službe i resornog ministra da održe tehničke razgovore. Pre svega, da izrazimo solidarnost, i zbog toga što imamo korisne informacije – neću ih ovde iznositi – o izvoru i organizaciji ovog terorističkog napada – izjavio je on.

Prema poslednjim informacijama, u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule su 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

4 COMMENTS

  1. mon dieu, espèce de macaroni, tu es très fort, tout a déjà été vu, les mêmes jeux depuis 1000 ans.
    🚾
    boze moj ti makaron, mnogo si jak, sve je vec vidjeni,iste igre 1000 godina.

  2. Добро
    А ти шаљеш оружије ,
    Па не искључујеш слање француске војске …
    ТО НИСУ ПРЕТЊЕ
    😃👍🏻
    Та ЕУ логика
    Је болесна
    И заостала , рекао бих.

    🇷🇺☦️🇷🇺

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here