EPA-EFE/IAN LANGSDON
Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Makron ocenio je danas da će rat u Ukrajini trajati i da Francuzi treba da se pripreme kako bi bilo moguće odreći se u potpunosti ruskog gasa.

Makron je, u televizijskom intervjuu povodom državnog praznika, optužio Moskvu da gas koristi kao „sredstvo za vođenje rata“.

– Moramo se pripremiti na to da će rat trajati. Leto i početak jeseni će biti zasigurno veoma teški – podvukao je on.

Makron je kazao da se Francuska mora pripremiti za vreme bez ruskog gasa i najavio je da država radi na planu “energetske trezvenosti”.

Izrazio je uverenje da je potrebno kolektivno „ući u logiku trezvenosti“, i da je neophodno pripremiti se za štednju.

2 COMMENTS

  1. Stedeti se mora i bez rata. Moj neobrazovani stric mi je rekao, da moram stediti u dobra vremena – a kad dodju losa vremena, mora se i tako i tako stedeti. Hvala mu. Sa mojom veoma marljivom i stedljivom suprugom, stvorio sam i vise nego sto mi treba. Cudi me da su mnogi protiv Rusije, a svi kukaju i ne znaju kako ce preziveti zimu. Firme su primorane da otpustaju radnike, drzavi prete manji prihodi i veci izdaci. Vazno je podrzavati izdajnika i pomagati ga oruzjem. U Nemackoj se niko ne usudjuje reci istinu i okrenuti ledja “prijateljima”. Najveci “pacifisti” su postali najbolji vazali.

  2. Сами сте закухали и гурнули Украјину у рат.Рат са Русијом није ништа,надпрам дугова које ће Украјина морати враћати ЕУ,НАТО.Рат није ђаба.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here