Maksić: Neočekivano, ali pripremao sam se za mesto trenera

0

Nenad Maksić
 

"Postao sam trener pomalo neočekivano u ovom trenutku, ali ne mogu da kažem da se klub i ja nismo pripremali za tu moju ulogu. Bilo je jasno posle povrede ramena da ću morati da završim karijeru i od sledeće sezone bih se našao u stručnom štabu. Ali, eto, očigledno je da u životu ne možemo da biramo kad će nam se nešto desiti", rekao je Maksić uoči trenerskog debija.

 

Maksić je na klupi zamenio Aleksandra Brkovića, koji je u dosadašnjem toku prvenstva zabeležio pobedu i tri poraza.

"Ostale su nam teoretske šanse da se domognemo tog drugog mesta koje nas vodi u Seha ligu, što i jeste cilj. Izgubili smo derbi i utakmicu u Nišu. To sve zaslužuje dublju analizu koju ćemo obaviti kada bude bilo vremena. Sada moramo da razmišljamo o susretu sa Mateloplastikom koja je izuzetno jaka. Moramo da pokažemo napredak, da igrači individualno povrate samopouzdanje i to će se onda odraziti i na ekipu", kazao je Maksić.

 

On je sa Partizanom trenirao do prošle nedelje, a rekao je da je uveren da to može da bude plus u njegovoj komunikaciji sa igračima.

"Bio sam sa njima sve vreme kao igrač i možda zbog toga imam neku prednost u komunikaciji u odnosu na možda nekog drugog trenera koji bi došao sa strane. Opet kažem, treba vremena da sve dođe na svoje mesto i ono što mi je najbitnije trenutno je da oni povrate samopouzdanje i pobednički mentalitet", rekao je Maksić.

.

Partizan će dočekati Metaloplastiku u četvrtak u 18.00 na Banjici, u petom kolu Super lige Srbije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here