Malezija erlajns povlači oznaku MH17

0

Kompanija odlučila da iz poštovanja prema žrtvama povuče oznaku leta MH17
 

Malezija erlajns je dodala da to čini "iz poštovanja prema posadi i putnicima" koji su bili u avionu koji je oboren u donjeckoj oblasti, blizu granice sa Rusijom.

 

Malezijska avio kompanija navela je da će umesto MH17 letovi imati novu oznaku MH19, kao i da neće biti promene u frekventnosti letova između Amsterdama i Kuala Lumpura, koji će se odvijati svakodnevno.

 

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da veruje da je avion Malezija erlajnsa pao u donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, pošto je pogođen raketom zemlja-vazduh, ispaljenom iz oblasti koja je pod kontrolom pobunjenika. Svih 298 putnika i članova posade koji su bili u avionu poginuli su. Pobunjenici i ukrajinske vlasti međusobno se optužuju da su oborili avion.

 

Boing 777 leteo je od Amsterdama u Kuala Lumpur, a srušio se između mesta Krasni Luč u regionu Luganska i Šahtjorsk u susednom Donjecku.

 

Prema poslednjim podacima koje je objavila Malezija erlajns, u avionu je bilo 192 Holanđana, 44 Malezijca, 27 Australijanaca, 12 Indonežana, 10 Britanaca, jedan Južnoafrikanac, četiri Nemca, četiri Belgijanca, tri Filipinca i po jedan Kanađanin i Novozelanđanin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here