Tanjug

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da će isplata polovine minimalne zarade za april, iz trećeg paketa državne pomoći, za koju se prijavilo 230.805 preduzetnika i privrednih subjekata, početi u ponedeljak.

“Ukupan iznos koji ćemo isplatiti za 1.122.787 zaposlenih je 17,2 milijarde dinara”, napisao je ministar Mali na Instagram profilu.

On je podsetio da je to druga po redu isplata polovine minimalca.

“Prvu smo isplatili 8. aprila i za to je bilo opredeljeno 17,5 milijardi dinara, dok će u junu biti isplaćena poslednja rata polovine minimalca koju smo predvideli trećim paketom pomoći privredi”, naveo je Mali.

Isplata polovine minimalne zarade za april, iz trećeg paketa državne pomoći, za koju se prijavilo 230.805 preduzetnika i privrednih subjekata, počeće u ponedeljak. Ukupan iznos koji ćemo isplatiti za 1.122.787 zaposlenih je 17,2 milijarde dinara. Ovo je druga po redu isplata polovine minimalca.

Prvu smo isplatili 8. aprila i za to je bilo opredeljeno 17,5 milijardi dinara, dok će u junu biti isplaćena poslednja rata polovine minimalca koju smo predvideli trećim paketom pomoći privredi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime